Aναζήτηση{May 29, 2007}   Ως γνήσια αντικαπνίστρια απορώ

Πως είναι δυνατόν να αρχίζεις το κάπνισμα; από την στιγμή που γνωρίζεις τις συνέπειες του στην υγεία σου (αν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι καπνιστές δεν γνωρίζουν ακριβώς αλλά κατά προσέγγιση τις επιπτώσεις του καπνού στην υγεία τους), τι κενά μπορεί να σου καλύψει ο καπνός; ποιος δεν έβηξε στο πρώτο του τσιγάρο; πως μετά του έγινε συνήθεια…

ο πιο γελοίος λόγος που έχω ακούσει…

“με πόναγε το δόντι μου, και κάποιος απο την παρέα πέταξε την ιδέα να του βάλω λίγο καπνό για τα μικρόβια…”

προσωπικά πιστεύω ότι οφείλεται σε λανθασμένα κοινωνικά πρότυπα.. πολλοί έχουν συνδέσει το τσιγάρο με χαλάρωση, διάλειμμα κτλ. Δεν είναι εμφανής οι επιπτώσεις του και έτσι δεν κρίνετε απαραίτητο να διακοπεί..! Αν για παράδειγμα ήταν πιο “απειλητικό” (στην υγεία μας και σε συμφέροντα) ίσως να είχε ελλατωθεί ή διακοπεί..

skai.gr/master_story.php?id=49467

Advertisements


Gea says:

Να σου πω την μαύρη αλήθεια, ώρες ώρες περνάει από το μυαλό μου η δυσάρεστη και περίεργη σκέψη ότι μάλλον μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να απεξαρτηθεί ένας ναρκομανής παρά ένας καπνιστής..μιλάω ως γνήσια καπνίστρια..και δεν το παινεύομαι.optasia says:

το πιστεύω για έναν και μόνο λόγο… στον ναρκωμανή όλοι(καλά σχετικό και αυτό) θα προσπαθήσουν να τον απεξαρτήσουν και υπάρχουν κέντρα απεξάρτησης ενώ για τον καπνιστή όμως.. ποιος το συνειδητοποίει; ή τουλάχιστον μέχρι να το συνηδητοποιήσει έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα του! είναι αρκετα δύσκολο να αλλάξεις την συνήθεια των τελευταίων ν χρόνων επι τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα…zissis says:

Mπράβο πολύ εύστοχο το σχόλιο σουoptasia says:

το ξέρω Ζήση αλλά ποιος μ’ ακούει…
σ’ όσους έχω προσπαθήσει πάντως… δεν τα χω καταφέρει!!!!!!
και απο δικαιολογίες πάντα πρωτοτυπούν…
η 1η καλύτερη που έχω ακούσει είναι ότι ο καπνός σκοτώνει τα μικροβια!!!
τότε κατευθείαν ρώτησα: δηλαδή να αρχίσω το κάπνισμα…;
και ευτυχώς το πήρε πίσω…
να δω ή καλύτερα τι άλλο μπορεί να ακούσω που να “δικαιολογεί” την εξάρτηση του τσιγάρουvarvara says:

ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ “ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ” ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ.
ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, Ο ΚΑΦΕΣ, Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ.
ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΙΚΑΝΑ ΕΞΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.

ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ????????optasia says:

Βαρβάρα

μόνο και μόνο η λέξη “απαγορευμένο” παραπέμπει σε κοινωνικά πρότυπα ή κυρίως σε νομικές διατάξεις… που υπονοεί κυρώσεις. μόνο στα ναρκωτικά είναι ποινική (κυρώση) ενώ όλα έχουν αντίκτυπο στον οργανισμό μας… με κυριότερη κύρωση την απώλεια της υγείας μας!

καταλαβαίνω ότι πολλοί μπορούν να διαφωνίσουν και μέσα σ’αυτούς και εγω μόνο για τον καφέ.. επειδή έχω ακούσει έρευνα που θεωρεί ότι ο καφές ευεργετεί τον ανθρώπινο οργανισμό (δεν θυμάμαι λεπτομέρειες καθότι δεν είμαι και φανατική του!!!!) ίσως και σε άλλα παραδείγματα αλλά σίγουρα είναι διφορούμενες οι επιδράσεις στον οργανισμό μας.

σίγουρα πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε στο να φροντίζουμε τον εαυτό μας. και σήμερα θα τολμήσω να πω ότι είναι και αυτό μια διαδικασία μάθησης γιατί τίποτα δεν είναι προφανές. εδώ πολλές φορές αμφισβητούνται οι έρευνες κατα πόσο είναι κατευθυνόμενες ή όχι (αν θυμάμαι καλα οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας είχαν αρχίσει (και στην συνέχεια διέκοψαν) μια έρευνα για την χρήση των κινητών! άλλος ένας “αόρατος” κίνδυνος. βέβαια από τότε δημοσιοποιήθηκαν άλλες και μάλιστα θυμάμαι ότι πρέπει να μιλάμε 3 λεπτά το μήνα… ποιος μιλάει μόνο τόσο; δεν θα σχολιάσω το πόσο εκτεθημένος είσαι στην καθημερινότητά σου ακόμα και αν εσύ δεν έχεις κινητό…

για μένα πιο απειλητικός κίνδυνος είναι η αλκοολή, σε σημείο που να σκέφτομαι την ποινικοποίηση της τουλάχιστον στους ανηλίκους (τώρα νομίζω ότι επιβάλεται πρόστιμο… δεν είμαι σίγουρη!).

πιστεύω και γω ότι οι έφηβοι είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιου είδος εξαρτήσεις, αν και έχω ακούσει αρκετές περιπτώσεις καπνιστών που ξεκίνησαν μετα τα 20!

αν και για μένα πιο “απειλητική” ουσία είναι το αλκοολ που δίνεται ανεξέλεκτα σε παιδιά…

βαρβάρα μου έγινες η αφορμή πολλών σκέψεων αλλά μάλλον θα τις εκφράσω σε επόμενο ποστ γιατί θα ξεφύγω τελείως!Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

et cetera
%d bloggers like this: