Aναζήτηση{November 28, 2007}   Αναρωτιέμαι ύστερα απο μία συζήτηση που είχα…

τι είναι ευτυχία και πως κανείς μπορεί να γινεί ευτυχισμένος;

και για να μιλήσω σύμφωνα με τους καθημερινους μας προβληματισμούς

πιστεύω ότι άτομα που θέλουν και ειναι σχετικα ενήμεροι για θέματα επικαιρότητας, δεν μπορούν παράλληλα να είναι ευτυχισμένοι… δηλαδή πως κάποιος μαθαίνοντας για

1 . το περιβάλλον. πολύ πρασινο σε όλη την Ελλάδα χαθηκε, μερικές εκτάσεις έχουν ήδη πουληθεί ή έχει ήδη αρχίσει η οικοδόμηση αυτών… όλοι έχουμε ακούσει αρκετές περιπτώσεις, και μην μου πει κανένας για ανακύκλωση! ποια ανακύκλωση.. μια στοιχειώδης γίνεται και νομίζουμε ότι ειμαστε οικολόγοι κιόλας!! πόσοι απο μας δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες ή εστω τις ανακυκλώνουμε και να μην αναφέρω τα πλαστικά ποτηράκια! όσο για τους πράσινους φόρους.. θα περιμένω να δω τα αποτελέσματα… που θα πάνε τελικά αυτά τα χρήματα!

2. Διαφάνεια

ένα μονο θα πω “στην Ελλάδα ζούμε”

3. ακρίβεια, δεη, και μην μου πει κανένας ότι αφορά μόνο εργοστασια κτλ.. η ακρίβεια στην δεη θα προκαλέσει ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα ήδη ακούσα αν θυμάμαι καλα για τα γαλακτομικά!

 μαθαίνουμε ότι 2.000.000 άτομα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα.. που κατά την γνώμη μου θα ναι περισσότεροι μιας και οι μετρήσεις πολλες φορές δεν είναι και τόσο αξιόπιστες.. τι σε λίγα χρόνια θα καλυτερεύσουν τα πράγματα… δεν νομίζω! γιατί όπως προείπα “στην Ελλάδα ζούμε”

4. παιδεραστεία, βιασμούς , και άλλες εγληματικές ενέργειες που βγαίνουν στο προσκήνιο κάθε τόσο και σε κάνουν να ανατριχιάζεις και ίσως να αναρωτιέσαι μα πως? γίναμε εμείς πιο ανεκτικοί?το γεγονός ότι πλέον τα περιμένουμε όλα, λέει πολλά…

όσο θυμάμαι τον χαμό του μικρού Αλέξανδρου στην Βέροια! μου θύμισε ταινίες που έβλεπα ή ειδήσεις κάποιων κακόφημων γειτονιών της Αμερικής,Μ. Βρετανίας.. κάτι πολυ μακρινό

μακρινό μάλλον όχι τόσο πια, μιας και στην Ελλάδα πλέον γίνεται…, και κάλα αυτό με τον μικρό Αλέξανδρο από ότι υποψιαζόμαι κρύβονται πολλά από πίσω… τους άλλους, τους 5 κυνηγούς  που τους σκοτώσαν επειδή πάτησαν στο χωράφι.. ή μήπως κάτι μου διαφεύγει εδώ… δεν μπορεί να είναι αυτοί οι λόγοι όπως αυτοί δημοσιεύτηκαν από τα media!

5.τώρα να αναφέρω για εξωτερικό… ή χαμένος κόπος μιας και πλεον αγνοούμαι το τι γίνεται στο “διπλανό χωρίο” …

που δυστυχώς εκτός των ελληνικών συνόρων άνθρωποι χαροπαλεύουν -και συνήθως μικρά παιδιά- απο ασιτία, σεισμούς, τυφώνες, παλληριες, πολέμους κτλ..  

μια συνηθισμένη απάντηση είναι ότι πρέπει να κρατήσεις ισορροπίες.. και ότι μπορείς κάνεις.. είναι όμως αυτό αρκετό!!!

ή μήπως αυτό με την ευτυχία είναι μια παγίδα! την θέλουμε αλλά είναι ανέφικτη στα σημερινά τουλαχιστόν δεδομένα..

η ύπαρξή της και μόνο (της ευτυχίας) ίσως είναι κάτι ανάλογο με εκείνη του έρωτα, που η έννοια του δεν υπήρχε πάντα αλλα εύρημα του τελευταίου αιώνα… πριν υπήρχε γονιμοποιήση– συνέχιση του είδος! μήπως κάτι ανάλογο είναι και η ευτυχία… δηλαδή μια κατάσταση που δεν είναι τόσο εφικτή αλλά πολύ ελπιδοφόρα…

καταλαβαίνω ότι η παραπάνω άποψη ειδικά για τον έρωτα ακούγεται κάπως κυνική… άλλα αν μπορέσουμε (γιατί είναι πραγματικά λίγο δυσκόλο) να δούμε ποιους έχουμε ερωτευτεί… δηλάδη η περιγραφή αυτών: οικονομική κατάσταση, εμφάνιση, χαρακτηριστικά προσωπικότητας:χουμορ  κτλ ή ίσως να θυμηθούμε και σε τι κατάστασή βρισκόμασταν, το πόσο θέλαμε να ερωτευτούμε ή όχι, κτλ κτλ θα δουμε ότι ίσως κρύβεται και ένας μύθος σεόλο αυτό οποτέ δεν αξίζει τον κόπο… αν και προσωπικά αν και ενστερνίζομαι τις παραπάνω απόψεις όταν βιώνω μεγάλα συναισθήματα είτε λέγετε έρωτας είτε όχι, δεν το αναλύω τόσο! γιατί διαφορετικά δεν μπορω να το βιώσω… μετά πάντα γίνεται κάποια στοιχειώδης ανάλυση όταν αυτή δεν μπορεί να παρεμβεί..! αν και μεταξύ μας καλύτερα για μένα να μην το αναλύουμε

αν ο έρωτας ή ευτυχία είναι μια κοινωνική κατασκευή, (τώρα εγώ γιατι το κάνω μάλλον έχω τάσεις μαζοχισμού φαντάζομαι.. )βεβαία απο άσχετη συζητήση μπορείς να προβληματιστείς και να σκεφτείς διαφορα μετα..βέβαια μπορει να μην σκεφτείς και τίποτα .. το καλύτερο!

είναι λοιπόν ανάγκη να πιστεύουμε οτι μπορούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι ή συμβιβαζόμαστε για να δεχτούμε την κατάσταση που βιώνουμε προσδοκώντας κάτι καλύτερο.

πόσο συχνά ακούμαι τον άλλον ή τον εαυτό μας ότι είναι ή ειμαστε ευτυχισμένοι!

και τις φορές που το ακούμε για πόσο διαρκεί αύτη η ευτυχία;

τελικά η ευτυχία είναι μια παγίδα που όλοι πέφτουμε μέσα! ή απλά είναι μια κατάσταση που μας οδηγεί στην δημιουργία του δικού μας κόσμου μακρυά απο τα προβλήματα που λέγονται.. η οικογένεια, φίλοι κτλ περιβάλλουν τον κόσμο μας και σπάνια αφήνουμε χώρο για οποιοδήποτε ή οτιδήποτε άλλο! και φυσικα πάντα υπάρχουν προβλήματα σε αύτον τον μικρό κόσμο, είτε μικρά είτε μέγαλα αλλα πάντα υπαρκτά!

ώρα για ύπνο με τόση σκέψη κουράστηκα!σε κανα μήνα πάλι η συνέχεια!κάλα λέμε τώρα!

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

et cetera
%d bloggers like this: