Aναζήτηση{February 14, 2008}   Αγ. Βαλεντίνου day is coming to town…!

Σκόρπιες σκέψεις εφόσον οι περισσότεροι το συζητούν είτε αρνητικές είτε θετικές…

Αρχίζω με την γνωστή ατάκα.. “μια εμπορική γιορτή είναι, γιατί εκείνη την ημέρα θα αποδειχτεί η αγάπη μας;;;;;;”

 όμως σημασία για μένα δεν έχει πως το ορίζεις αλλά πως το βιώνεις…

δηλαδή αν δεν σου βγαίνει να κάνεις κάτι ιδιαίτερο λόγω της τόσης μεγάλης προβολής των προϊόντων του Αγ. Βαλεντίνου τότε δεν χρειάζεται να το πιέσεις  και να αναπτύξεις μια “φιλοσοφική” και άκρως αρνητική διάσταση του “φαινομένου”.. (καλά δεν βάζω τις περιπτώσεις που πιέζεται κάποιος απο σύντροφο να γίνει ο βαλεντίνος/η.. με το ζόρι δεν στήνεται “τσαντίρι”…)

αν πάλι θέλεις να εκμεταλλευτείς την αφορμή που σου δίνει η ” καθολική γιορτή της αγάπης/έρωτα” , μπορείς κάλλιστα να το απολαύσεις.. γιατί να μπεις στην διαδικασία ότι δεν έχει νόημα να το γιορτάσω εφόσον ειναι ένα “εμπορικό πανηγύρι”… χάνεις την ουσία και δεν το απολαμβάνεις! Αφορμή πρέπει να αποτελέσει όχι η αιτία του να αγαπάς κάποιον..

άλλη αρνητική ατάκα είναι ότι μόνο τότε πρέπει να δείξει το ζευγάρι την αγάπη του.. δεν νομίζω να τους εμπόδισε κανένας να το δείξουν και άλλες μέρες..

εν ολίγοις ενώ είναι τόσο απλό το ζήτημα (αν θες γιορτάζεις αν θες όχι) γίνεται τόσο ντόρος για την ύπαρξή της…

ούτως ή άλλως κάθε μέρα (ή τουλάχιστον τις περισσότερες μέρες του χρόνου) γιορτάζουμε κάτι.. είτε είναι ονομαστική γιορτή καθολικών/ορθοδόξων είτε  την αφιερώνουμε σε κάτι πχ ειναι για την λευτεριά του έθνους, για το aids, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τα παιδιά, για τις μαμάδες κτλ. που δεν εναντιώνομαι άλλα πλέον είναι κατά μία έννοια κομμάτι του πολιτισμού (του παγκόσμιου χωριού, δεν αναφέρομαι μόνο Ελλάδα) να εφευρίσκονται διάφορες γιορτές, ενημερώσεις/ ευαισθητοποιήση πολιτών…

γιατί στα υπόλοιπα δεν γίνεται τόσο ντόρος.. οκ είναι και οικονομικά συμφέροντα στην μέση… άλλα δεν είναι η πρώτη φορά! όπως προείπα σε καπιταλιστική κοινωνία ζούμε…

βέβαια αυτή η μέρα γίνεται και αφορμή κοτσομπολιού…

γιορτάζεις για να σου πω χρόνια πολλά? ( ο ευγενικός τρόπος) αν δεν είναι ευγενικός τρόπος το καταλαβαίνεις με τις επόμενες ερωτήσεις όταν έχεις κάνει το λάθος να πεις ναι έχω σύντροφο… ποιος είναι? πως το λένε? που τον γνώρισες? πόσο καιρό είσαστε μαζί? κτλ (να λέγεται και τίποτα)

 καταλήγω στο εξής:

όλα εξαρτώνται από το πως εκμεταλλεύσαι την γιορτή καθώς και τι εμπειρίες έχεις… σαφώς δεν περιμένεις την 14η μέρα του Φλεβάρη για να γιορτάσεις και να ασχοληθείς με τον/την συντροφό σου! άλλα δεν αποδεικνύεις και κάτι με το να την γιορτάσεις!

 Για μένα αυτή η γιορτή είναι κυρίως για τα πολυάσχολα ζευγάρια.. για αυτά που λόγω χ υποχρεώσεων δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο.. οπότε μιας και είναι η μέρα των ερωτευμένων δεν το γλενταμε 😉

δεν ξέρω γιατί μου χει κάτσει έτσι… 

Advertisements


Elessaar says:

Όντως τα πράγματα είναι όπως τα λες.
Γιατί πρέπει να είναι του Αγ Βαλεντίνου η ημέρα των ερωτευμένων και να μην είναι στις 29 Φλεβάρη (έτσι για πρωτοτυπία)? Αφού κάνουν τον “κόπο” να περιμένουν τη μια μέρα, γιατί δε δοκιμάζουν να περιμένουν 4 χρόνια?
Η αγάπη κι ο έρωτας είναι για να γιορτάζονται κάθε μέρα, χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύεις μισή περιουσία γι’ αυτά, γιατί πολύ απλά δεν εξαγοράζονται. Τι να το κάνεις αν τον υπόλοιπο χρόνο είσαι μαλλί με μαλλί με τον/την σύντροφό σου?
Αγαπήστε και αγαπηθείτε σήμερα κι ο Αγ Βαλεντίνος ας πάει να βρει την Αγ Βαλεντίνη του γιατί τελικά εδώ που τα λέμε αυτός βγαίνει ο πιο κερδισμένος της υπόθεσης!optasia says:

Καλά δεν το πιστεύω.. σε κάποια φάση που το σκεφτόμουν μου πέρασε & μένα από το μυαλό για 29 Φεβρουαρίου!!

κοίταξε παλιότερα το έβλεπα όπως και εσύ πλέον όχι!Αμά θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί την ημέρα… γιατί οχί, δεν είναι κακό!εφόσον αυτό μας κάνει καποιές φορές να αισθανόμαστε καλύτερα!& μιλάω για νορμάλ σχέσεις… με την έννοια να μην επαναπαύετε το ζευγάρι επειδή επιβραβέυει τον έρωτα του ΜΟΝΟ την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου…

τώρα όσο για το να ξοδεύεις μισή περουσία είναι σχετικό! δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να αποδείξεις τον έρωτα σου μέσω χρηματικών αγαθών άλλα ούτε και του άλλου άκρου!πιστεύω ότι σημαντικό είναι να σου κάνουν και να κάνεις δώρα επείδη θέλεις να δεις απλά τον άλλον να χαμογελάσει ή να δεις ένα περίεργο βλέμμα αγωνίας μέχρι να ανοίξει το δώρο του και να δει τι του πήρες… και πραγματικά προσωπικά αυτό το απολαμβάνω!

όσο για το ότι δεν εξαγοράζεται η αγάπη είναι πολύ αθώα αυτή η αντίληψη.. είναι μεγάλη κουβέντα όμως. τώρα εσυ το βλέπεις λίγο διαφορετικά από ότι εγω άλλα πες μου αν θα σε πείραζε το να ξέρεις ότι ο άλλος έχει οικονομική άνεση και δεν μπήκε στον κόπο να σου αγοράσει ούτε ένα τριαντάφυλλο!κάτι τέλοσπάντων, όχι τόσο για την χρηματική αξία του δώρου άλλα το γεγονός ότι δεν μπήκε στην διαδικασία να σου αγοράσει κάτι ο συντροφός σου, να σκεφτεί τι σου αρέσει και να προσπαθήσει να σε ικανοποιήσει λέει πολλά! δεν μιλάω τόσο για την μέρα του αγ. βαλεντίνου/γενέθλια/ γιορτή που έχουν τυποποιηθεί τα δώρα… κυρίως μιλάω για άσχετες μέρες!

όσο για το μαλλί με μάλλι .. ποτέ δεν ξέρεις βίτσια είναι αυτά!Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

et cetera
%d bloggers like this: